Cum alegem serviciile de avocatura in functie de problema pe care o intampinam?

Ramura dreptului este una extrem de ampla. Exista atat de multe situatii cand trebuie sa avem alaturi un avocat, incat nu toate sunt cunoscute publicului larg. Avocatii sunt, in realitate, mai mult decat persoanele ce ne pot scapa de probleme. Sunt partenerii ideali pe care ii avem alaturi atat in momentele dificile, cat si in cele de reusita.

Serviciile de avocatura se pliaza pe marea majoritate a domeniilor deoarece aproape tot ce ne incojoara sta sub incidenta legislatiei. Astfel, oricand exista riscul sa ne abatem sau sa fim victime ale unei abateri. Pentru a ne sustine marturiile in fata autoritatilor competente avem nevoie de acea persoana care cunoaste legislatia si care ne poate oferi sfaturi utile.

Problema si rezolvare: alege avocatul in functie de speta

Fiecare problema are si o rezolvare clara si irevocabila, in special cand vorbim de situatii in care este implicata legislatia. Drumul spre rezolvarea problemelor in care va aflati poate fi pavat cu reusite doar atunci cand aveti alaturi avocati profesionisti cu experienta.

Asa cum am mentionat anterior, exista o bogata ramificatie a dreptului si, deci, o diversitate mare a situatiilor si problemelor in care avem nevoie de un avocat:

  • Divort

O astfel de decizie, oricat ar fi de sigura si intemeiata, nu presupune demersuri foarte usoare. Exista o documentatie specifica pe care trebuie sa o intentati in fata Instantei de Judecata atunci cand divortul nu poate fi realizat pe cale amiabila.

Tensiunea si stresul pot atinge cote maxime, iar dumneavoastra riscati sa nu mai fiti prezent in viata sociala si profesionala. Pentru simplificarea procedurii, avocatul se va ocupa de intocmirea si redactarea cererilor precum si de alte documente utile.

De altfel, acesta va fi sprijinul dumneavoastra pana la finalizarea procesului. Pe langa asistenta si consultanta, acesta va va si reprezenta interesele in fata Instantei.

  • Contracte si succesiuni

Avocatii specializati in drept civil au o responsabilitate vasta: procese de executare silita, negocierea contractelor si procesele de succesiune, actiuni de revendicare case si terenuri, litigii intre proprietari si chiriasi si lista poate continua.

Responsabilitatea este cea care face diferenta. Este foarte important sa intelegeti pe deplin insemnatatea prezentei unui avocat in faza de semnare a unui contract. Unele persoane pot adauga clauze abuzive in cadrul contractelor, clauze pe care doar cei cu pregatire profesionala le pot depista si, bineinteles, inlatura.

  • Servicii pentru angajat si angajator

Va simtiti discriminat sau nedreptatit la locul de munca? Sau va aflati de partea cealalta a baricadei si unul dintre angajatii dumneavoastra va adus prejudicii pe care nu le mai puteti recupera? Aceste situatii se repartizeaza catre avocatii profesionisti in dreptul muncii.

Redactarea contractelor, Regulamentelor de Ordine Interioara, documentelor necesare pentru incheierea contractelor de munca sau medierea conflictelor de munca sunt doar cateva exemple contextuale in care puteti apela la un avocat. Inainte de a va prezenta cu o problema in fata Instantei, fapt ce inseamna cheltuieli mult mai mari, puteti incerca solutionarea prin arbitraj si mediere.

  • Dreptul penal

Poate una dintre cele mai dificile dimensiuni ale dreptului este cea penala. Dificultatea dreptului penal se raporteaza, de fapt, la gravitatea faptelor ce pot fi incluse in acest domeniu. Indiferent daca sunteti victima sau inculpat, un avocat este absolut necesar incepand de la etapa de urmarire penala si pana la declararea sentintei.

  • Infiintarea unei afaceri

Am mentionat la inceput faptul ca un avocat este colaboratorul de incredere ce va este aproape si in momentele de succes. Infiintarea unui business poate fi realizarea vietii dumneavoastra. Pentru a va incadra in legalitate si pentru a fi sigur ca nu ati omis niciun detaliu, un avocat poate fi in permanenta cu ochii pe documentatie, simplificand totodata multe dintre demersuri.

Experienta in drept: un salt catre succes

Alegem sa achizitionam produse de la firme de renume pe care le recunoastem dupa experienta pe care o au pe piata. De asemenea, ne orientam catre persoane ce desfasoara o activitate de mult timp pentru a presta anumite servicii pentru noi.

In aceeasi masura putem vorbi si despre experienta avocatilor. Reusita unei probleme cu care va confruntati sta si sub semnul experientei pe care avocatul ales o are in domeniu. Practica indelungata inseamna mai multe cunostinte, spete si moduri de abordare.

Alegerea unui avocat reprezinta un proces pe care trebuie sa-l tratam cu multa responsabilitate. Un astfel de specialist ne poate ajuta in multe situatii, indiferent daca este vorba despre un proces sau despre documente pe care dorim sa le intocmim ca la carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *