Din copilărie..

copilărie

Eu am început altfel. Acum îmi petrec toată ziua în faţa unui calculator pentru a-mi câştiga existenţa la fel cum un contabil face un audit financiar. Nu mă plâng de acest lucru. Uneori îmi place să mă mai relaxez cu câte un joc de fotbal pe calculator. Şi de multe ori în aceste momente îmi aduc aminte de cum am început. Altfel. Nu cu un calculator, ci cu jocuri de fotbal pe televizor. Poate pentru copiii din ziua de azi pare ceva legendă, însă chiar se jucau jocuri multe pe televizor acum 15 ani. Sau poate cred că cine ştie ce fel de console aveam pe acea vreme. Nu, erau clasicele jocuri pe televizor după care erau înnebuniţi toţi copiii de la acea vreme. Eu nu am fost mai prejos, desigur.

Am început prin a merge în vizita la prietenii mei pentru a juca, fie pe console Terminator, fie pe console SEGA, ambele se puteau folosi prin intermediul unor jocuri pe dischete galbene, de obicei.

Nu am fost printre primii care au jucat jocuri de fotbal la ei acasă, ci mai degrabă jocuri cu maşinuţe la vecini. Nu a fost nici o problemă, am jucat, am învăţat pentru ca mai târziu să primesc şi eu cadou de Crăciun un joc Terminator 6, era de ultimă generaţie la acea vreme. Şi ţin minte că cel mai mult îmi plăceau jocurile de fotbal, pentru că era unul clasic la acea vreme, pe dischetă. Erau echipe de top, Brazilia, Germania sau USA, şi se jucau campionate sau meciuri rapide.

Era plăcut să ţii în mână acel joystick ce avea butoanele într-o formă foarte adecvată, sageţi la stânga, comenzi la dreapta. Se organizau campionate la dublu când cineva rămânea singur acasă iar printre cele mai jucate erau acele jocuri cu fotbal de care vă spuneam mai sus. Pentru că băieţii tot băieţi rămân şi, alături de maşini, jocurile cu fotbal rămân cele mai apreciate de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *