Jucariile potrivite pentru copilul tau

Jucariile potrivite pentru copilul tau
Pentru ca sunt la o varsta in care tot ce ii inconjoara ii invata, copiii pot fi foarte usor de influentat sau de educat si de jucariilecumparate de parinti. De asta poate majoritatea copiilor au o atitudine agresiva si violenta in timpurile noastre. Jucariile de acum difera foarte multde jucariile pe care parintii sau bunicii nostri  le aveau. Sutele de modele de roboti, de armede plastic sau fel de fel de jucarii functionale le dezvolta micutilor nostri o mentalitate gresita, o idee de lupta continua si nu sunt deloc productive pentru ei, dar nici pentru viitorul lor.
Desi majoritatea le strica educatia sunt diverse modele de jucarii care le dezvolta dexteritatea, atentia si inteligenta.  Jucariile moderne concepute au scopul de a le dezvolta celor mici abilitatile necesare pentru viitor, darsi unele care distrug aceste abilitati productive si le dezvolta pe cele care nu sunt necesare pentru varsta lor extrem de frageda.
Copiii nu au nevoie de agresivitate, desi aceasta este odovada de curaj. Defapt agresivitatea trebuie dezvoltata intr-un mod productiv, intr-un mod motivational, de exemplu copiii trebuie sa devina agresivi cu munca, trebuie sa invete sa munceasca agresiv, adica titanic, in cantitati mari (volum) dar si pentru timp indelungat.
Inainte micutii erau invatati sa-si confenctioneze singuri jucariile la gradinita sau in clasele mici din scoala, aceasta materie se numea”Lucru manual” si a disparut din scoli chiar daca era o materie productiva si folositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *