Curatarea cablurilor de fibra optica

Curatarea cablurilor de fibra optica

Deoarece curatarea cablurilor de fibra optica face parte din activitatea de intretinere a cablurilor de fibra optica de ani de zile, majoritatea oamenilor au propriile lor abordari in ceea ce priveste curatarea capetelor finale, inclusiv unele abordari suboptimale, cum ar fi sablarea cablurilor de fibra optica cu ajutorul unor dispozitive de aer sau folosind alcool izopropilic. Solventii specifici fibrei optice sunt foarte buni pentru dizolvarea impuritatilor care contamineaza terminatiile de fibra optica.

Cele mai folosite sunt insa servetelele si tampoanele utilizate pentru a curata patch cordurile si porturile din interior. Kiturile de curatare usoara a cablurilor de fibra optica includ solventi si echipamente de curatare de care aveti nevoie pentru o curatare buna a capetelor fibrei optice.

Testarea cablurilor de fibra optica: identificare erorilor, verificare si certificare

Testarea de fibra optica se face cu ajutorul unor instrumente speciale utile pentru a face verificari si curatari corespunzatoare, pentru a identifica problemele si pentru a verifica testerele de baza. Se mai pot folosi testere de certificare si testere OTDR avansate pentru identificarea erorilor si pentru analizarea retelei de cablare existente.

Pentru depanari si verificari simple a cablurilor de fibra optica se pot folosi instrumente care masoara pierderile de fibra optica multimode si singlemode. Sincronizarea automata pe lungimea de unda si stocarea rezultatelor va ajuta sa economisiti timp si sa preveniti alte erori. Certificarile de standarde IEEE, TIA/EIA sau ISO/IEC sunt necesare pentru a va asigura ca legaturile de fibra optica au fost facute in mod corespunzator.

O certificare completa de cablare fibra optica presupune doua etape:

  • a) testare de nivel 1
  • b) otestare mai extinsa de nivel 2

Certificarea de Nivel 1 se realizeaza cu un contor de energie si surse de lumina sau cu teste de pierdere optica pentru a masura pierderea absoluta a legaturii si pentru a compara aceasta pierdere cu limitele cuprinse in standard. Testarea extinsa de Nivel 2, identificarea si solutionarea erorilor pot fi realizata cu un OTDR.

O buna si completa testare a cablurilor de fibra optica necesita alegerea echipamentelor potrivite de testare. Cand cauti asemenea echipamente de testare a fibrei optice, OTDR si alte aparate de masura si testare, apeleaza la profesionisti.

Toate echipamentele de testare fibra optica sunt listate dupa pret pentru ca tu sa poti face rapid selectia si sa gasesti ceea ce te intereseaza in timp util. Dispozitivele si aparatele de masura se pot expedia prin curierat rapid sau le poti ridica personal de la magazinul din Bucuresti.

2 thoughts on “Curatarea cablurilor de fibra optica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *